آیین نامه نظارت حرفه‌ای

آیین نامه نظارت حرفه‌ای

 

آیین نامه نظارت حرفه‌ای

مصوب 12/5/1383 وزیر امور اقتصادی و دارایی

 

آیین نامه نظارت حرفه‌ای جامعه حسابداران رسمی ایران ( از این پس جامعه حسابداران)، در اجرای مفاد فصل چهارم اساسنامه جامعه حسابداران و به منظور نظارت بر فعالیت حرفه‌ای مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل تهیه شده است .

 

ماده1

هدف از نظارت حرفه‌ای ، حصول اطمینان از موارد زیر است :

الف ـ افزایش کیفیت خدمات حرفه‌ای اعضا و گزارش‌های صادره توسط آنان

ب ـ هماهنگی در روشهای انجام امور حسابرسی و بازرسی قانونی

ج ـ پیشگیری از رفتار ناسازگار با شئون حرفه‌ای مندرج در ”آیین رفتار حرفه‌ای‌“ مصوب

د ـ رعایت استانداردهای حسابرسی ، قوانین و مقررات ، مفاد اساسنامه جامعه حسابداران و آیین نامه ها و دستورالعملهای اجرایی مربوط

 

ماده2

کلیه مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران ، شرکای مؤسسات حسابرسی ، حسابداران رسمی شاغل انفرادی و حسابداران رسمی شاغل تحت استخدام سازمان حسابرسی و مؤسسات حسابرسی عضو از طریق ” آیین نامه کارگروه کنترل کیفیت“ مشمول نظارت مستمر جامعه‌اند  .

 


ماده3

دستیابی به اهداف مذکور در ماده یک ، با توجه به مراتب زیر میسر می‌گردد:

الف ـ با توجه به اینکه کیفیت مناسب محصول خدمات حسابرسی ، مستلزم وجود فرآیند مناسب در ارائه خدمات مذکور است ، حصول اطمینان از قابل قبول بودن فرآیند انجام خدمات حسابرسی ، از طریق کنترل کیفیت در سطح مؤسسه حسابرسی انجام می‌شود .

ب ـ با توجه به اینکه حسابرسی فرآیند گردآوری و ارزیابی شواهد پشتوانه اطلاعات و ادعاهای صاحبکاران است ، حصول اطمینان از گردآوری شواهد کافی و مناسـب و ارزیابی آنها ، از طریق کنترل کیفیت در سطح کار حسابرسی انجام می‌شود .

ج ـ با توجه به اینکه قابل قبول نبودن کیفیت خدمات حسابرسی موجب وارد آمدن زیان به استفاده‌کنندگان از خدمات مذکور می‌شود ، استفاده‌کنندگان ممکن است نسبت به چگونگی انجام خدمات حسابرسی در برخی از موارد اظهار تردید کنند و این موضوع را به جامعه حسابداران منتقل نمایند . از آنجا که بررسی و قضاوت در مورد کیفیت خدمات حسابرسی انجام شده مستلزم دانش و تسلط کافی بر الزامات حرفه‌ای است ، رسیدگی به ادعاهای طرح شده ، توسط کارگروه کنترل کیفیت انجام می‌شود تا از دخالت و قضاوت افرادی که نسبت به الزامات حرفه‌ای آشنایی کافی ندارند ، جلوگیری شود .

 

ماده4

کنترل کیفیت در سطح مؤسـسات حسابرسی ، هر سال حداقل یکبار از طریق مراجعه حضوری ، بررسی وضعیت مؤسسه حسابرسی و تکمیل پرسش‌نامه ” کنترل کیفیت مؤسسه حسابرسی “ مصوب شورای عالی انجام می‌شود . در بررسی وضعیت مؤسسات به جهات زیر توجه ویژه خواهد شد :

·          تشکیلات و سازماندهی مؤسسات

·          ترکیب کارها و تناسب آن با ترکیب کارکنان

·          ملاحظات استقلال

·          ضوابط استخدام ، آموزش و ارتقای کارکنان

·          وجود دستورالعملها و روشهای مناسب رسیدگی

 

ماده5

کنترل کیفیت در سطح کار حسابرسی اعضا ، شامل مؤسسات حسابرسی ، حسابداران رسمی شاغل انفرادی و حسابداران رسمی شاغل تحت استخدام سازمان حسابرسی و مؤسسات حسابرسی عضو ، به صورت انتخابی توسط کارگروه انجام می‌شود که در آن، ضمن بررسی پرونده‌های یک کار حسابرسی ، پرسش‌نامه کنترل کیفیت کار حسابرسی برای آن تکمیل می‌شود . کنترل کیفیت کار حسابرسی اعضا به گونه‌ای خواهد بود که هر 3 سال حداقل یک کار حسابرسی ( که گزارش آن صادر شده است ) از هر عضو  بررسی شود .

 

ماده6

شکایتهای مطروحه از طرف مراجع ذی‌صلاح و اشخاص ذی‌نفع در خصوص گزارشهای حسابرسی ، به تشخیص دبیرکل ، جهت بررسی موردی به کارگروه کنترل کیفیت ارجاع می‌شود . اطلاعات و رسیدگی‌های موضوع این ماده محرمانه است .

 

ماده7

کارگروه کنترل کیفیت ، برنامه کنترل کیفیت سالانه موضوع مواد (4) و (5) را در ابتدای هر سال تهیه و جهت تصویب به هیأت مدیره ارائه می‌نماید .

 

ماده8

کارگروه کنترل کیفیت جهت انجام وظایف خود حسب مورد از همکاری حسابداران رسمی  استفاده می‌کند .

تبصره 1ـ کنترل کیفیت در سطح مؤسسات حسابرسی و هر کار حسابرسی توسط حداقل دو نفر حسابدار رسمی ، در محل مؤسسه یا محل کار حسابدار رسمی شاغل انجام شود .

تبصره 2ـ همکاران کارگروه کنترل کیفیت تنها از میان افرادی انتخاب می‌شوند که :

1)      در بررسیهای کنترل کیفیت ، امتیازهای مناسبی کسب کرده باشند .

2)      در رعایت ضوابط حرفه‌ای ، سوابق نامناسب نداشته باشند .

 

ماده 9

پرسش‌نامه‌های تکمیل شده توسط همکاران کارگروه کنترل کیفیت (موضوع مواد 4 و 5) جهت بررسی و اظهارنظر نهایی به کارگروه کنترل کیفیت ارائه می‌شود . پرسش‌نامه‌های پیش‌گفته محرمانه است ، قبل از طرح و بررسی در کارگروه معتبر نیست و در هیچ مرجعی قابل استناد نمی‌باشد .

 

ماده10

ممانعت از انجام وظایف نمایندگان کارگروه کنترل کیفیت و عدم همکاری با آنان جهت بررسی وضعیت مؤسسه و یا عدم تحویل پرونده‌های حسابرسی انتخابی در زمان تعیین شده ، تخلف از مقررات جامعه حسابداران محسوب می‌شود .

 

ماده11

نتایج حاصل از بررسی نهایی در کارگروه به اشکال زیر مورد استفاده قرار می گیرد :

الف ـ ثبت نتایج در بانک اطلاعاتی جامعه حسابداران 

ب ـ رده‌بندی مؤسسات حسابرسی

ج ـ اعلام به مؤسسه حسابرسی یا حسابدار رسمی شاغل انفرادی جهت رفع اشکالات و تعیین تاریخ مراجعه بعدی همکاران کارگروه ، جهت حصول اطمینان از رفع اشکالات.

د ـ ارائه گزارش عدم رعایت استانداردهای حسابرسی ، آیین رفتار حرفه‌ای و مقررات عمومی جامعه حسابداران به دبیرکل جهت اقدامات لازم .

هـ ـ ارائه رهنمودهای لازم جهت رفع اشکالاتی که بر اساس نتایج بدست آمده دارای بیشترین فراوانی است.

 

ماده12

این آیین نامه در (12) ماده و 2 تبصره در تاریخ 17/4/1383 به تأیید شورای عالی جامعه حسابداران و در تاریخ 12/5/1383 به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده و از تاریخ اخیر لازم‌الاجراست . هرگونه تغییرات بعدی در این آیین نامه ،‌ منوط به پیشنهاد شورای عالی و تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی است .

 

منبع: جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
آیین نامه اجرایی مؤسسات حسابرسی موضوع ماده 27 اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران

آیین نامه اجرایی مؤسسات حسابرسی موضوع ماده 27 اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران

 

آیین نامه اجرایی مؤسسات حسابرسی موضوع ماده 27 اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران

مصوب 27/3/1382

شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

 

 

در اجرای مفاد ماده 27 اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران ( جامعه ) و به منظور سامان بخشی تعاملات درون و برون سازمانی مؤسسات حسابرسی عضو ، آییـن نامه اجـرایی حاضر تهیـه و از تاریخ 27/3/1383 لازم الاجراست .

 

فصل اول ـ کلیات

 

ماده 1

با توجه به وظایف جامعه طبق ” قانون استفاده از خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به عنوان حسابدار رسمی “ و ماده (2) آیین نامه اجرایی آن ، مؤسسات حسابرسی عضو جامعه ، مسئولیت خطیری در اعتبار بخشی ، اطمینان افزایی و شفافیت اطلاعات ارائه شده به نظام اقتصادی کشور برای تصمیمگیری دارند و باید با پایبندی خود به رفتار و اخلاق حرفه‌ای ، مقررات جامعه حسابداران رسمی ایران و مفاد این آیین نامه اجرایی ، این مسئولیت را پاسداری کنند.

ماده 2

مؤسسات حسابرسی ، به عنوان شاکله اصلی جامعه حسابداران رسمی ایران ، نقش با اهمیتی در زمینه دستیابی به اهداف جامعه دارند ، بنابراین ، پایبندی شرکای آنها به  مقررات اهمیت ویژه ای می یابد. کسب ، حفظ و ارتقای صلاحیت حرفه‌ای مؤسسات حسابرسی عضو جامعه و شرکای آنها ، عامل بقای حرفه و عامل اصلی در جلب اعتماد جامعه اقتصادی کشور است. جامعه حسابداران رسمی ایران و مؤسسات حسابرسی عضو ، موظفند با همکاری یکدیگر در این زمینه تلاش کنند . این موضوع بخشی از خط مشی جامعه حسابداران رسمی ایران  است.

 

فصل دوم ـ روابط مؤسسات حسابرسی با جامعه حسابداران رسمی ایران

 

ماده 3

مؤسسات حسابرسی که بر اساس مفاد ماده 24 اساسنامه جامعه تشکیل می شوند ، عضو جامعه اند و بر اساس مفاد ماده 26 اساسنامه موظفند کلیه مقرراتی را که در مورد تشکیل ، اداره و نحوه فعالیت آنها توسط جامعه وضع می شود ، رعایت کنند .

ماده 4

جامعه پس از حصول اطمینان از تشکیل و ثبت مؤسسه حسابرسی در چارچوب ضوابط مصوب ، طبق ماده 55 اساسنامه نسبت به صدور پروانه کار برای مؤسسه اقدام می‌نماید . همچنین جامعه مطابق ماده 57 اساسنامه هر سال یکبار فهرست مؤسسات حسابرسی عضو جامعه را در روزنامه رسمی و حداقل یک روزنامه کثیرالانتشار منتشر خواهد کرد .

ماده 5

مشارکت مؤسسات حسابرسی در برنامه‌های جامعه و تدوین ضوابط و مقررات ضروری است . این امر علاوه بر حسن اجرای ضوابط و مقررات ، در ارزیابی عملکرد مؤسسات حسابرسی نیز مؤثر خواهد بود . هیأت مدیره جامعه موظف است زمینه لازم برای این گونه همکاری‌ها را فراهم آورد .

 

 

فصل سوم ـ روابط مؤسسات حسابرسی عضو با یکدیگر

 

ماده 6

مؤسسات حسابرسی عضو می‌توانند کار مشترک انجام دهند . انجام کار مشترک منوط به انعقاد قرارداد کتبی فیمابین دو یا چند مؤسسه حسابرسی و مشخص شدن حدود کار و وظایف هر مؤسسه است . کلیه شرکای دو یا چند مؤسسه طرف قرارداد ، در کار انجام شده مسئولیت تضامنی دارند .

ماده 7

واگذاری تمام یا بخشی از خدمات حرفه‌ای توسط مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی  به مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی دیگر ممنوع است. همچنین پذیرش تمام یا بخشی از خدمات حرفه‌ای توسط مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی از مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی دیگر ممنوع است .

ماده8

هرگونه استفاده موقت از خدمات حرفه‌ای کارکنان مؤسسات حسابرسی دیگر صرفاً با توافق کتبی دو مؤسسه حسابرسی ذیربط مجاز است .

ماده 9

انجام کارهای تحقیقاتی ، آموزشی و پژوهشی توسط دو یا چند مؤسسه حسابرسی ، با توافق کتبی طرفین مجاز است .

ماده 10

روابط حسابرس پیشین و حسابرس جایگزین همچنین روابط حسابرس اصلی و حسابرس دیگر تابع ضوابط ” آیین رفتار حرفه‌ای “ و ” استانداردهای حسابرسی “ است .

 

فصل چهارم ـ روابط مؤسسات حسابرسی با حسابداران رسمی

 

ماده 11

ارتباط مؤسسات حسابرسی با حسابداران رسمی به صورت یکی از موارد الف ـ شراکت در مؤسسه حسابرسی ، ب ـ اشتغال تمام وقت ( حسابـداران رسمـی تحـت استخـدام ) و ج ـ همکاری نیمه وقت یا پاره وقت ( حسابداران رسمی شاغل انفرادی و غیر شاغل ) خواهد بود .

تبصره ـ همکاری نیمه‌وقت یا پاره وقت حسابداران رسمی با مؤسسات حسابرسی عضو در صورتی مجاز است که این افراد هیچ‌گونه روابط مالی ، شغلی و شخصی و خانوادگی با واحدهای مورد رسیدگی یا مسئولین ارشد آن نداشته باشند .

ماده12

هر گونه اختلاف حرفه‌ای فیمابین مؤسسات حسابرسی یا حسابداران رسمی عضو جامعه از طریق مراجعه به داور مرضی‌الطرفین و در صورت عدم حصول توافق ، ارجاع به جامعه حسابداران رسمی ایران حل و فصل خواهد شد .

 

فصل پنجم ـ روابط مؤسسات حسابرسی با مؤسسات حرفه‌ای  غیرعضو داخلی

 

ماده 13

واگذاری خدمات حرفه‌ای غیرحسابرسی توسط مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی به اشخاص و مؤسسات غیر عضو جامعه تا میزان یک سوم مبلغ قرارداد بلامانع است .

ماده 14

پذیرش بخشی از خدمات حرفه‌ای غیرحسابرسی توسط مؤسسات حسابرسی و حسابداران رسمی شاغل انفرادی از اشخاص و مؤسسات غیرعضو جامعه بلامانع است.

ماده 15

مؤسسات حسابرسی می توانند پس از کسب مجوز از جامعه در مؤسسات حرفه‌ای غیر عضو مشارکت کنند . در این صورت ، مؤسسه حسابرسی و مؤسسه حرفه‌ای غیر عضو نمی‌توانند به طور همزمان خدمات تخصصی و حرفه‌ای ،‌ موضوع بند ت ماده یک اساسنامه جامعه را با خدمات سه گانه به یک صاحبکار ارائه دهند .

 

فصل ششم ـ روابط مؤسسات حسابرسی عضو با  مؤسسات حسابرسی بین المللی

 

ماده 16

مؤسسات حسابرسی عضو جامعه می توانند با مؤسسات حسابرسی بین المللی ، قراردادهای همکاری منعقد کنند . این همکاری می تواند به صورت پذیرش انواع نمایندگی حرفه‌ای توسط مؤسسه حسابرسی ، انعقاد قراردادهای بلندمدت همکاری و قراردادهای مشارکت موردی (در مورد تمام یا بخشی از خدمت حرفه‌ای خاصی که مشمول مفاد ماده 2 آیین نامه اجرایی تبصره 4 قانون استفاده خدمات تخصصی و حرفه‌ای حسابداران ذی‌صلاح به عنوان حسابدار رسمی نیست ) انجام شود .

ماده 17

انجام هرگونه همکاری مؤسسات حسابرسی عضو با مؤسسات حسابرسی بین المللی ، از جمله موارد اشاره شده در ماده 21 بالا و غیر آن ، تنها پس از انعقاد قراردادهای مربوط مجاز است . نوع و حدود همکاری باید به اطلاع جامعه حسابداران رسمی ایران برسد .

ماده 18

بررسی پرونده های حرفه‌ای مؤسسات حسابرسی توسط مؤسسات بین المللی طرف قرارداد، به مـنظور کنترل کیفیت ، با رعایت اصول حرفه‌ای بلامانع است .

 

فصل هفتم ـ سایر موارد

 

ماده 19

مؤسسات حسابرسی مکلفند کلیه وظایف قانونی در مورد کارکنان خود ، از جمله قوانین و مقررات مالیاتهای تکلیفی ، کار و تأمین اجتماعی را رعایت کنند .

ماده 20

مؤسسات حسابرسی باید دارای آیین نامه رده بندی شغلی و آموزش برای کارکنان خود باشند . در این مورد رعایت مقررات و رهنمودهای جامعه ضروری است .

ماده 21

سربرگهای مکاتباتی مؤسسات حسابرسی باید شامل نام ” مؤسسه حسابرسی “ و به دنبـال آن عبارت ” حسابدار رسمی “ باشد . درج اسامی شرکا در سربرگ بلامانع است .

ماده 22

مؤسسات حسابرسی می توانند رده بندی مؤسسه خود را از جامعه درخواست کنند. ضوابط امتیازبندی بر اساس آیین نامه‌ای خواهد بود که به پیشنهاد مشترک کارگروههای مؤسسات حسابرسی و کنترل کیفیت و تأیید هیأت مدیره ، توسط شورای عالی جامعه تصویب خواهد شد .

ماده 23

مفاد مواد 5 تا 20 این آیین نامه برای حسابداران رسمی شاغل انفرادی نیز لازم‌الاجراست .

ماده 24

این آیین نامه در 24 مـاده در تاریخ 27/3/1382 به تصویـب شورای عالی رسیده است . هر گونه تغییر در مفاد این آیین نامه با پیشنهاد کارگروه مؤسسات حسابرسی ، تأیید هیأت مدیره و تصویب شورای عالی جامعه انجام خواهد شد .

 

منبع : جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
اساسنامه نمونه مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران

اساسنامه نمونه مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران

 

اساسنامه نمونه مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران

مصوب 30/8/1380 و اصلاحیه 24/10/1382

شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

 

اساسنامه مؤسسه ------------ (حسابداران رسمی )*

 

فصل اول ـ نام ، نوع ، مدت ، مرکز، تابعیت ، موضوع

ماده1

نام مؤسسه: مؤسسه حسابرسی ------------ (حسابداران رسمی).

 

ماده2

نوع مؤسسه: مؤسسه غیر تجاری انتفاعی.

 

ماده3

مدت: مؤسسه از تاریخ تأسیس برای مدت نامحدود تشکیل می شود.

 

ماده4

مرکز اصلی مؤسسه: مرکز اصلی مؤسسه --------- (نام شهر) -------- است. تغییر مرکز اصلی، تأسیس شعب و نمایندگی در داخل و خارج از کشور با تصویب مجمع شرکا امکان پذیر است، اما تعیین و تغییر نشانی در اختیار هیأت مدیره می‌باشد.

 

ماده5

تابعیت مؤسسه: مؤسسه دارای تابعیت ایرانی است.

 

ماده6

موضوع مؤسسه: موضوع مؤسسه محدود به ارائه خدمات زیر است :

1-6- خدمات حسابرسی شامل انواع حسابرسی

2-6- بازرسی قانونی

3-6- مشاوره مدیریت مالی

4-6- طراحی و پیاده سازی سیستم مالی

5-6- خدمات مالی و حسابداری و مالیاتی

6-6- نظارت بر امور تصفیه

7-6- خدماتی که توسط دادگاهها و مراجع قضایی در چارچوب موارد بالا ارجاع و توسط حسابدار رسمی پذیرفته می شود.

8-6- سایر مواردی که توسط شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران اعلام و تأیید می شود.

 

فصل دوم ـ سرمایه، شرکا، ورود و خروج شریک، تعهدات شرکا

ماده7

سرمایه مؤسسه : سرمایه مؤسسه --------- ریال است که تماماً توسط شرکا پرداخت شده است.

 

ماده8

شرکا و سهم الشرکه آنها: شرکا و سهم الشرکه آنها به شرح زیر است:

 

نـام

 

مبلغ سهم الشرکه ریال

 

اقـامتـگاه

 

 

ماده 9

شرایط و تعداد شرکا: شرکای مؤسسه باید حسابدار رسمی شاغل ، عضو جامعه حسابداران رسمی ایران باشند و تعداد آنان در هر زمان حداقل سه نفر باشد.

 

تبصره1 ـ در هر زمان که تعداد شرکا از حداقل مقرر در فوق کمتر شود یا شرایط هر یک از شرکا از وضعیت حسابدار رسمی شاغل تغییر یابد، انطباق وضعیت مؤسسه با مقررات این ماده باید حداکثر ظرف مدت 6 ماه صورت گیرد.

 

تبصره2 ـ هیچ یک از شرکای مؤسسه حق ندارد مادام که شریک مؤسسه است، مؤسسه یا دفتر دیگری برای انجام خدمات مشابه داشته باشد و یا کارهای موضوع مؤسسه را خارج از مؤسسه بپذیرد یا در مؤسسه حسابرسی دیگری شریک شود.

 

تبصره3 ـ شرکای مؤسسه با توجه به مقررات مربوط به حسابداران رسمی شاغل، حق اشتغال به هیچ شغلی اعم از موظف یا غیر موظف را ندارند، مگر تدﺭیس در دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی و عضویت در ارکان و تشکیلات جامعه حسابداران رسمی ایران به صورت پاره وقت.

 

ماده10

هیچ یک از شرکا نمی تواند تمام یا قسمتی از سهم الشرکه خود و حقوق ناشی از آن را مقید سازد ، یا به وثیقه بگذارد یا به غیر واگذار کند، مگر با تصویب مجمع شرکا. سهم الشرکه در هر صورت تنها به سایر حسابداران رسمی شاغل عضو جامعه حسابداران رسمی ایران قابل انتقال است.

 

ماده11

اگر عضویت هر یک از شرکا در جامعه حسابداران رسمی ایران به هر دلیل لغو یا بیش از یکسال به حالت تعلیق درآید و یا وضعیت آن از شاغل به غیر شاغل تغییر یابد، خروج وی از مؤسسه الزامی است. ضمناً چنانچه ادامه همکاری هر یک از شرکا با رأی اکثریت عددی شرکا که حداقل دو سوم * سرمایه مؤسسه را دارا باشند با توجه به موارد پیش بینی شده در این اساسنامه به مصلحت نباشد، شریک مزبور ملزم به خروج از مؤسسه است. کلیه شرکای مؤسسه با قبول این اساسنامه ضمن عقد خارج لازم، متعهد به اجرای این ماده اند و هیچ شریکی که مشمول مقررات این ماده باشد حتی به دلیل اختلافات مالی با مؤسسه نمی تواند از خروج از مؤسسه خودداری کند.

 

ماده 12

در صورت خروج قهری یا اختیاری هر یک از شرکا، سایر شرکا باید نسبت به پرداخت کلیه حقوق و مطالبات مربوط به وی یا به افراد ذینفع اقدام کنند. تعیین تکلیف سهم‌الشرکه که شریک مزبور با تصویب مجمع شرکا از طریق کاهش سرمایه یا انتقال سهم‌الشرکه به سایر شرکا یا شریک جدید صورت خواهد گرفت.

 

ماده13

حقوق مربوط به شریک خارج شده به نسبت سهم الشرکه از خالص ارزش روز داراییها شامل کارهای در جریان با توجه به درصد پیشرفت کار به اضافه مبلغی بابت سهم سرقفلی مؤسسه (در صورت وجود) با توافق طرفین ذینفع قابل محاسبه و پرداخت است. پرداخت حقوق فوق به اضافه سایر مطالبات و کسر بدهیهای شریک خارج شده حداکثر ظرف ---- ماه انجام می گیرد.

 

ماده14

مجمع شرکا باید حداکثر ظرف ---- ماه از تاریخ اعلام کتبی قصد کناره گیری هر یک از شرکا، نسبت به آن تصمیم گیری کند. در صورت تحقق کناره گیری ، شریک مستعفی موظف است نسبت به انجام تعهدات مربوط به خود تا هر زمان که لازم باشد اقدام کند.

 

ماده15

اختلاف بین شرکا در هر زمان از طریق مراجعه به داور مرضی الطرفین حل و فصل خواهد شد. در صورت عدم توافق شرکا برای تعیین داور مرضی الطرفین، موضوع اختلاف از طریق ارجاع به هیأت داوری تعیین شده از طرف شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران حل و فصل خواهد شد. شرکای مؤسسه با قبول شرایط این ماده مکلفند از رأی صادره تبعیت کنند.

 

ماده 16

ورود شریک جدید با موافقت اکثریت عددی شرکا که حداقل سه چهارم سرمایه مؤسسه را داشته باشند صورت خواهد گرفت.

 

ماده17

گزارشهایی که در مورد انجام خدمات حرفه اﻱ به صاحبکار ارائه می شود باید توسط ----- نفر از شرکا که مسئولیت انجام کار را به عهده داشته است (اند) امضا شود و ممهور به مهر مؤسسه انتشار یابد.

 

ماده18

مسئولیت جبران هرگونه خسارتی که از ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای به اشخاص ثالث وارد می شود بر عهده شریک (شرکای) مسئول کار خواهد بود. این موضوع تنها از نظر روابط بین شرکا نافذ است، اما از نظر اشخاص ثالث کلیه شرکای مؤسسه متضامناً مسئول جبران خسارت هستند.

 

فصل سوم ـ ارکان مؤسسه، وظایف و اختیارات، نحوه دعوت، تشکیل و اتخاذ تصمیم

ماده19

ارکان مؤسسه عبارت است از:

1- مجمع شرکا

2- هیأت مدیره

 

ماده20

مجمع شرکا لااقل یکبار در سال، ظرف مدت چهار ماه بعد از پایان سال مالی مؤسسه تشکیل خواهد شد. وظایف و اختیارات مجمع شرکا به شرح زیر است:

1- انتخاب و یا عزل اعضای هیأت مدیره.

2- تصویب صورتهای مالی مؤسسه و اتخاذ تصمیم در خصوص تقسیم سـود و اندوخته ها.

3- تعیین روزنامه کثیرالانتشار مؤسسه.

4- تعیین خط مشی مؤسسه.

5- تصویب بودجه سالانه.

6- تعیین حقوق و مزایا، پاداش و حق حضور اعضای هیأت مدیره.

7- اتخاذ تصمیم نسبت به ورود و خروج شرکا.

8- تصویب نقل و انتقال سهم الشرکه بین شرکا.

9- تغییر مرکز اصلی، تأسیس شعب و یا نمایندگی در داخل و خارج از کشور.

10- تغییر مواد اساسنامه.

11- انحلال مؤسسه.

 

تبصره ـ تغییر در مواد اساسنامه از نظر مطابقت با مقررات جامعه حسابداران رسمی ایران قبلاً باید به تأیید رئیس هیأت مدیره و دبیرکل جامعه مزبور رسیده باشد.

 

ماده21

نصاب لازم برای تشکیل جلسه مجمع شرکا و اتخاذ رأی، در مواردی که در سایر مواد این اساسنامه تعیین نشده ، به شرح زیر است:

1-21- نصاب لازم برای تشکیل جلسه، در موارد تصمیمگیری پیرامون بندهای 9،10 و 11 ماده 20 بالا اکثریت عددی شرکایی است که لااقل سه چهارم سرمایه را دارا باشند. تصمیمات مجمع با رأی موافق حداقل دوسوم اعضای حاضر که بیش از نصف سرمایه را دارا باشند معتبر خواهد بود .

2-21- نصاب لازم برای تشکیل سایر جلسات مجمع، برای بار اول، اکثریت عددی شرکا که لااقل دوسوم سرمایه را دارا باشند، برای بار دوم، هر تعداد از شرکا که بیش از نصف سرمایه را دارا باشند و برای بار سوم، هر تعداد از شرکا با هر میزان سرمایه است. تصمیمات مجمع همواره با رأی موافق حداقل نصف اعضای حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.

 

ماده22

دعوت برای تشکیل مجمع شرکا از طریق پست سفارشی و روزنامه کثیر الانتشار صورت خواهد گرفت. در صورت حضور تمامی شرکا، رعایت تشریفات فوق الزامی نخواهد بود.

 

ماده23

دعوت برای تشکیل مجمع شرکا توسط رئیس هیأت مدیره و در غیاب یا استنکاف ایشان توسط حداقل یک سوم از شرکا یا دارندگان حداقل یک سوم سرمایه مؤسسه (اصالتاً و وکالتاً) به عمل خواهد آمد.

 

ماده24

فاصله تاریخ دعوت تا تاریخ تشکیل مجامع شرکای مؤسسه حداقل 10 روز و حداکثر 40 روز است.

 

ماده25

شرکا می توانند برای حضور و اتخاذ رأی در مجمع شرکا به شرکای دیگر مؤسسه کتباً وکالت بدهند.

 

ماده26

مؤسسه توسط هیأت مدیره ای مرکب از ---- نفر از شرکا مجمع شرکا برای مدت --سال انتخاب می شوند، اداره خواهد شد. تجدید انتخاب اعضای هیأت مدیره بلامانع است. هیأت مدیره در اولین جلسه خود از بین اعضای هیأت مدیره، یک رئیس، یک نایب رئیس و یک مدیر عامل تعیین می کند. وظایف و اختیارات رئیس، نایب رئیس و مدیر عامل توسط هیأت مدیره تعیین می شود.

 

ماده27

هیأت مدیره برای اداره کلیه امور مؤسسه بجز مواردی که طبق این اساسنامه در صلاحیت مجمع شرکاست، دارای اختیارات کامل می‌باشد. اهم اختیارات هیأت مدیره به شرح زیر است:

1- اداره امور مؤسسه و تصویب و اجرای آئین نامه ها و دستور العملهای لازم.

2- افتتاح حساب و استفاده از آن به نام مؤسسه نزد بانکها یا مؤسسات اعتباری.

3- امضا و ظهرنویسی و پذیرش اوراق تجاری.

4- نمایندگی مؤسسه در برابر اشخاص ثالث.

5- دریافت مطالبات و پرداخت دیون مؤسسه.

6- انعقاد هر نوع قرارداد و تغییر و تبدیل یا فسخ و اقاله آن.

7- تحصیل اعتبار از بانکها و شرکتها و مؤسسات و هر نوع استقراض.

8- ترهین اموال مؤسسه اعم از منقول و غیر منقول و فک رهن ولو کراراً.

9- اقامه هرگونه دعوی و دفاع از هرگونه دعوی یا فیصله به دعوی یا انصراف از آن.

10- تعیین وکیل برای دادرسی و غیره با و یا بدون حق توکیل و توکیل در توکیل ولو کراراً.

11- تهیه و تنظیم صورتهای مالی و گزارش فعالیتهای مؤسسه.

12- تهیه و تنظیم بودجه سالانه.

13- اجرای تصمیمات مجمع شرکا

14- تصویب و اجرای برنامه های آموزشی و تحقیقاتی لازم.

 

تبصره ـ اعضای هیأت مدیره می توانند تمام یا قسمتی از اختیارات و نیز حق امضای خود را به مسئولیت خود به یکدیگر و یا به یک یا چند نفر از شرکا تفویض کنند. این تفویض اختیار باید کتبی باشد و به اطلاع سایر شرکا برسد.

 

فصل چهارم صاحبان امضای مجاز، سال مالی، حسابهای مؤسسه و تقسیم سود، انحلال، تصفیه و سایر موارد

ماده28

به استثنای گزارشهای موضوع مادة 17، کلیه اسناد و اوراق تعهد آور مؤسسه از قبیل قراردادها، چک، سفته، برات و سایر اوراق تجاری با امضای ------ نفر از اعضای هیأت مدیره و مهر مؤسسه معتبر است.

 

ماده29

سال مالی مؤسسه از روز ---- ماه هر سال آغاز و در روز ---- ماه ---- ( همان سال/ سال بعد ) به پایان می رسد، در سال اول تأسیس، آغاز سال مالی، تاریخ تشکیل مؤسسه است.

 

ماده30

تصویب صورتهای مالی توسط مجمع شرکا در حکم مفاصا حساب هیأت مدیره است.

 

ماده31

در صورت تصویب انحلال مؤسسه توسط مجمع شرکا، یک نفر از بین شرکا یا خارج از شرکا به سمت مدیر تصفیه انتخاب می شود و امور تصفیه را بر اساس مقرارت فصل سوم قانون تجارت انجام می دهد.

 

ماده32

موارد پیش بینی نشده در این اساسنامه تابع قانون تجارت و مقررات جامعه حسابداران رسمی ایران است.

 

ماده 33

این اساسنامه مشتمل بر چهار فصل، ---- ماده و ---- تـبصره در تاریـخ ------- به تصویب مجمع شرکا رسیده است.

 

* مواردی که در این اساسنامه با فونت سیاه (پررنگتر ) درج شده اجباری و بقیه آن اختیاری است .

* طبق اصلاحیه مورخ 24/10/1382 شورای عالی ” سه چهارم “ به دو سوم تغییر یافته است.

 

منبع : جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
دستورالعمل اجرایی موضوع مواد 2 و 6 آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

دستورالعمل اجرایی موضوع مواد 2 و 6 آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دستورالعمل اجرایی موضوع مواد 2 و 6 آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و  حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

مصوبه 3/10 و 29/11/1382

شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

 

1 . رتبه های کارکنان شاغل در حرفه حسابرسی به ترتیب زیر تعیین می شود :

الف ـ شریک

ب ـ مدیر

پ ـ سرپرست ارشد

ت ـ سرپرست

ث ـ حسابرس ارشد

ج ـ حسابرس

چ ـ کمک حسابرس

 

2 . تعاریف رتبه های حسابرسی و شرایط احراز رتبه های مذکور به شرح زیر است :

کمک حسابرس

کارآموزانی که در انجام کارها تحت نظارت مستقیم و دائمی رتبه های بالاتر کار می‌کنند ” کمک حسابرس “ شناخته می شوند . دانشـجویان رشتـه حسـابداری یا رشته ‌های مشابه و کارشناسان آن رشته ها که فاقد سوابق تجربی هستند با این سمت شروع به کار می کنند .

حسابرس

کارکنان حسابرسی که توانایی درک و اجرای برنامه های حسابرسی را تحت نظارت رتبه های بالاتر داشته باشند ” حسابرس “ نامیده می شوند .

حداقل شرایط احراز این رتبه عبارت است از :

کارشناسی حسابداری یا رشته های مشابه با 6 ماه سابقه کار

دانشحوی حسابداری یا رشته های مشابه با 2 سال سابقه کار

حسابرس ارشد

کارکنان حسابرسی که توانایی انجام مستقل یک یا چند کار حسابرسی کوچک را دارا باشند و از عهده سرپرستی کارهای فوق به طور کامل برآیند و قادر به ارائه مستندات و نتایج کار به رتبه‌های بالاتر باشند و همچنین قادر به انجام یک کار متوسط یا بزرگ با نظارت عمومی رتبه های بالاتر باشند”حسابرس ارشد “ نامیده می‌شوند .

حداقل شرایط احراز این رتبه عبارت است از :

کارشناسی حسابداری با 3 سال سابقه کار

کارشناسی رشته های مشابه با 4 سال سابقه کار

سرپرست

کارکنان حسابرسی که توانایی سرپرستی و انجام مستقل یک یا چند کار حسابرسی متوسط را داشته باشند ” سرپرست“ نامیده می شوند به ترتیبی که بتوانند مستندات و نتایج را به رتبه های بالاتر ارائه نمایند .

حداقل شرایط احراز این رتبه عبارت است از :

کارشناسی حسابداری با 5 سال سابقه کار

کارشناسی ارشد حسابداری با 4 سال سابقه کار

کارشناسی رشته های مشابه با 7 سال سابقه کار

سرپرست ارشد

کارکنان حسابرسی که توانایی سرپرستی و انجام مستقل یک یا چند کار حسابرسی بزرگ را داشته باشند به صورتی که بتوانند مستندات و نتایج کار را به رتبه های بالاتر ارائه کنند ” سرپرست ارشد “ نامیده می شوند .

حداقل شرایط احراز این رتبه عبارت است از :

کارشناسی حسابداری با 7 سال سابقه کار

کارشناسی ارشد حسابداری با 6 سال سابقه کار

کارشناسی رشته های مشابه با 9 سال سابقه کار

مدیر

کارکنان حسابرسی که توانایی مدیریت و انجام مستقل چند کار را داشته باشند به صورتی که بتوانند مستندات و نتایج کار را به شریک ارائه کنند ” مدیر“ نامیده می‌شوند .

حداقل شرایط احراز این رتبه عبارت است از :

کارشناسی حسابداری با 10 سال سابقه کار

کارشناسی ارشد حسابداری با 9 سال سابقه کار

کارشناسی رشته های مشابه با 12 سال سابقه کار

شریک

حسابداران رسمی شاغل انفرادی یا شریک مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران در رتبه ” شریک“ طبق بندی می شوند.

 

3. منظور از سابقه کار فقط سابقه کار تمام وقت حسابرسی نزد مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران ، حسابداران رسمی شاغل انفرادی و در زمان قبل از تشکیل جامعه حسابداران رسمی ، مؤسسات معتبر حسابرسی با میانگین حداقل ده نفر کادر حرفه‌ای است . سابقه کار در زمان دانشجویی دوره کارشناسی معادل پنجاه درصد و حداکثر معادل دو سال محاسبه می شود .

 

4 . برای تعیین حداکثر خدمات مجاز قابل ارائه ، حسابداران رسمی ” شریک“ با دو سطح شناسایی می شوند :

گروه اول : حسابداران رسمی شریک با کمتر از 5 سال سابقه مدیریت حسابرسی

گروه دوم : حسابداران رسمی شریک با بیش از 5 سال سابقه مدیریت حسابرسی

منظور از مدیریت حسابرسی ، سابقه کار در سمت مدیر حسابرسی به شرح بند 2 است .

 

5 . مجموع ساعات کار حرفه‌ای برای شرکا در طول سال 200ر1 ساعت و برای سایر رتبه ها 500ر2 ساعت در نظر گرفته شده است .

 

6 . برای هر حسابدار رسمی شریک حداقل نظارت در کارهای حرفه‌ای ، حداکثر ساعات کار و حداکثر تعداد کارکنان حرفه‌ای تحت به شرح زیر تعیین شده است :

 

 

درصد ساعات

 

سقف مجاز

 

حداکثر تعداد کارکنان

 

نظارت حرفه‌ای

 

ساعات انجام کار

 

تحت نظارت (شامل شریک)

گروه اول

5/4

 

700ر33

 

14

گروه دوم

3

 

700ر48

 

20

 

7 . برای هر مدیر تمام وقت که حسابدار رسمی شاغل هم باشد ظرفیت کاری معادل 30% شریک با مشخصات مشابه و حداکثر معادل 60% به ظرفیت تعیین شده فوق اضافه می شود .

8 .  سقف خدمات مجاز قابل ارائه توسط مؤسسات حسابرسی معادل جمع سقف های تعیین شده برای شرکای مؤسسه به اضافه بیست درصد مجموع فوق است و سقف قابل افزایش به واسطه در اختیار داشتن ” مدیر حسابدار رسمی “ نیز به آن اضافه خواهد شد .

 

9 . در ترکیب کلی کارکنان حرفه‌ای حسابداران رسمی شاغل انفرادی یا مؤسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران حداقل های زیر باید رعایت شود :

 

مدیر   :  2% مجموع ساعات کارهای خیلی بزرگ

سرپرست ارشد  : 3% مجموع ساعات کارهای بزرگ

سرپرست  :  8% مجموع ساعات کارهای متوسط و بزرگ

حسابرس ارشد   :  20% مجموع ساعات تمام کارها

 

10. به کارهایی که برآورد ساعات کار آنها تا 1500 ساعت است کار کوچک ، به کارهایی که برآورد ساعات کار آنها بیش از 1500 ساعت و تا 5000 ساعت است کار متوسط ، به کارهایی که برآورد ساعات کار آنها بیش از 5000 تا 15000 است کار بزرگ و کارهای با برآورد بیش از 15000 ساعت کار خیلی بزرگ نامیده می شود .

11. سرپرستی کارهای مختلف حداقل باید با رتبه های زیر باشد :

·          کارهای کوچک  : حسابرس ارشد

·          کارهای بزرگ : سرپرست ارشد

·          کارهای متوسط :  سرپرست

·          کارهای خیلی بزرگ  : مدیر

 

12. نظارت حرفه‌ای شریک در کارهایی که تحت نظارت مدیر یا سرپرست ارشد اداره می شود معادل پنجاه درصد ساعات تعیین شده در بند 6 فوق خواهد بود.

 

13. در ترکیب فوق هر یک از رتبه های بالاتر فقط می توانند به جای رتبه پایین تر قرار گیرند و تأمین نظارت رتبه های بالاتر از طریق دارندگان رتبه های پایین تر مجاز نیست .

 

14. خدمات مجاز حرفه‌ای غیر از حسابرسی با ضریب پنجاه درصد ساعات کار از سقف مجاز ارائه خدمات موضوع این آیین نامه کسر خواهد شد .

 

15. حداکثر سقف مجاز خدمات حرفه‌ای قابل ارائه با توجه به تعدیلات موضوع بندهای 7 ، 8 و 14 تعدیل خواهد شد .

 

منبع:جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

 

آیین نامه سقف مجاز ارائه خدمات تخصصی و حرفه‌ای توسط اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران

مصوب 28/11/1382

وزیر امور اقتصادی و دارایی

 

ماده 1

حسابداران رسمی شاغل انفرادی و حسابداران رسمی شریک مؤسسات حسابرسی که از این پس در این آیین نامه ” شریک “ نامیده می شوند از نظر سقف مجاز ارائه خدمات به دو گروه تقسیم می شوند :

اول ـ اشخاصی که کمتر از پنج سال سابقه مدیریت حسابرسی دارند .

دوم ـ اشخاصی که بیش از پنج سال سابقه مدیریت حسابرسی دارند .

تبصره ـ تشخیص سابقه مدیریت حسابرسی بر اساس ضوابطی است که توسط شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران تعیین می شود .

ماده2

سقف مجاز ارائه خدمات حسابرسی توسط هر شریک در طول یک سال و حداکثر تعداد کارکنانی که می‌توانند تحت نظارت شریک قرار گیرند به شرح زیر است :

 

 

سقف مجاز ارائه خدمات

 

حداکثر کارکنان تحت نظارت

 

ساعت

 

نفر

گروه اول

700ر33

 

13

گروه دوم

700ر48

 

19

 

سوابق و مدارک تحصیلی لازم و همچنین ترکیب کارکنان تحت نظارت ، بموجب دستورالعمل اجرایی این آیین نامه است که به تصویب شورای عالی جامعه خواهد رسید .

ماده3

برای هر مدیر تمام وقت که حسابدار رسمی شاغل هم باشد سقف مجاز ارائه خدمـات معادل سی درصد شریک با مشخصات مشابه و حداکثر تا دو مدیر تمام وقت (معادل شصت درصد) به ازای هر شریک اضافه خواهد شد .

ماده4

سقف مجاز خدمات حرفه‌ای قابل ارائه توسط مؤسسات حسابرسی معادل جمع سقف های تعیین شده برای شرکای مؤسسه به اضافه بیست درصد مجموع فوق است و سقف قابل افزایش به واسطه در اختیار داشتن ” مدیر حسابدار رسمی “ نیز سپس به آن اضافه خواهد شد .

ماده5

خدمات مجاز حرفه‌ای غیر از حسابرسی با ضریب پنجاه درصد ساعات کار از سقف مجاز ارائه خدمات موضوع این آیین نامه کسر خواهد شد .

ماده6

برای انجام کار حسابرسی رعایت مقررات مربوط به نظارت حرفه‌ای انواع کارها ، ضوابط تشخیص رتبه ها و میزان مشارکت رتبه های مختلف در کارهای حسابرسی بر اساس دستورالعمل اجرایی این آیین نامه که توسط شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران تدوین می شود ، الزامی است .

ماده7

آیین نامه حاضر دراجرای مفاد ماده 62 اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران در هفت ماده توسط شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران پیشنهاد شده ، در تاریخ 28/11/1382 به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده و از تاریخ تصویب و ابلاغ ، لازم الاجراست .

 

منبع: جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
دستورالعمل نحوه برگزاری انتخابات شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

دستورالعمل نحوه برگزاری انتخابات شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دستورالعمل نحوه برگزاری انتخابات شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران

مصوب 28/11/1382

و اصلاحیه 20/4/1383 وزیر امور اقتصادی و دارایی

 

در اجرای تبصره (1) ماده (5) اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران ( جامعه ) ، اعضای شورای عالی جامعه ، بر اساس مفاد این دستورالعمل و به شرح زیر انتخاب خواهند شد .

 

ماده 1

اعضای شورای عالی از بین اعضای حقیقی جامعه انتخاب می شوند.

 

ماده 2

منحصرا اشخاص حقیقی عضو جامعه می توانند به نامزدهای مورد نظر جهت انتخاب اعضای شورای عالی رای دهند.

 

ماده 3

انتخابات اعضای شورای عالی در کلیه مراحل زیر نظر هیات عالی نظارت جامعه انجام خواهد شد . اعضای هیأت عالی نظارت در صورتی می توانند داوطلب عضویت در شورای عالی باشند که حداقل 4 ماه قبل از تاریخ برگزاری انتخابات استعفای خود را که توسط وزیر امور اقتصادی و دارایی مورد موافقت قرار گرفته است ارائه کنند .

 

ماده 4

انتخاب اعضای شورای عالی جامعه ازطریق تشکیل مجمع اعضا و با حضور اعضا انجام خواهد شد.

 

ماده 5

زمان و مکان تشکیل مجمع حداقل دو ماه قبل از تاریخ انتخابات از طریق درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار جامعه و ارسال دعوت نامه به اطلاع اعضا خواهد رسید.

 

ماده 6

داوطلبین عضویت در شورای عالی که باید طبق مفاد اساسنامه جامعه حسابداران رسمی ایران واجد شرایط زیر باشند باید درخواست کتبی خود را حداکثر ظرف 15 روز از تاریخ درج آگهی موضوع ماده 5 طبق فرم مربوط با پست سفارشی به نشانی دبیرخانه جامعه ارسال دارند :

الف ـ حسن شهرت و تعهد عملی به احکام دین مبین اسلام

ب ـ وفاداری به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

پ ـ داشتن تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

ت ـ نداشتن محکومیت کیفری موثر.

ث ـ نداشتن سوابق سوء حرفه‌ای ، مالی و اداری

ج ـ داشتن حداقل ده سال سابقه کار حسابرسی ، خدمات مالی ، طراحی سیستم و یا مدیریت مالی بعد از اخذ مدرک کارشناسی (لیسانس).

 

تبصره ـ به درخواست هایی که بعد از مهلت مقرر واصل گردد،ترتیب اثر داده نخواهد شد.

 

ماده 7

پس از طی تشریفات مقرر در تبصره (3) ماده (5) اساسنامه جامعه ، اسامی نامزدهای واجد شرایط عضویت در شورای عالی تا 15 روز قبل از تاریخ انتخابات از طریق درج در روزنامه کثیرالانتشار جامعه اعلام خواهد شد.

 

تبصره ـ انتخابات درصورتی برگزار می شود که تعداد نامزدهای واجد شرایط ، حداقل به میزان دو برابر تعداد اعضای اصلی (22 نفر) باشد.

 

ماده 8

انجام هر گونه تبلیغات انتخاباتی ، تنها از زمان اعلام اسامی داوطلبان عضویت در روزنامه کثیرالانتشار تا 24 ساعت قبل از انتخابات مجاز است . ایراد سخنرانی ، انجام مصاحبه ، درج مقاله و سایر این گونه موارد در فاصله زمانی 24 ساعت قبل از انتخابات یا چاپ انتشار آنها طی این مدت ، تبلیغ تلقی می شود و مجاز نیست . در انجام تبلیغات انتخاباتی ، نامزدها باید علاوه بر رعایت مفاد آیین رفتار حرفه‌ای ، از جمله موارد زیر را مورد توجه خاص قرار دهند :

· رعایت شئون و موازین حرفه‌ای

· عدم ارائه مطالب خلاف واقع درمورد خود

· عدم ارائه مطالبی بر علیه نامزدهای دیگر

 

ماده 9

جلسه مجمع توسط هیات رییسه ای مرکب از یک نفر رییس ، دو نفر ناظر و یک نفر منشی که توسط حاضرین در مجمع انتخاب خواهند شد، اداره می شود.این افراد نباید نامزد عضویت در شورای عالی باشند ،

 

تبصره ـ قبل از انتخاب هیأت رییسه ، اداره جلسه با هیأت عالی نظارت خواهد بود .

 

ماده 10

مجمع با حضور اکثریت اعضا (بیش از 50%) موضوع ماده (2) این دستورالعمل رسمیت می یابد. رسمیت جلسه توسط رییس مجمع اعلام می گردد. درصورتی که در جلسه اول عده حاضر کمتر از حد نصاب تعیین شده باشد، مجمع برای بار دوم و به فاصله حداکثر دو هفته از تاریخ جلسه اول دعوت می شود. مجمع نوبت دوم با حضور بیش از یک سوم اعضا رسمیت می یابد . تاریخ و محل تشکیل جلسه نوبت دوم از طریق درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار جامعه به آگاهی اعضا خواهد رسید . در صورتی که در جلسه دوم عده حاضر ، کمتر از حد نصاب تعیین شده باشد ، برگزاری انتخابات به 6 ماه بعد موکول می شود . حد نصاب رسمیت جلسات اول و دوم طبق حد نصاب مقرر در صدر این ماده خواهد بود .

 

ماده 11

انتخاب اعضای شورای عالی ، از طریق اخذ رای با ورقه و به صورت مخفی صورت می گیرد.احراز هویت رأی دهندگان ( اعضای جامعه ) به عهده جامعه است .

 

ماده 12

اوراق رای به شکلی طراحی می شود که فاقد هر گونـه علامـت مشخـص باشـد و پـس از احراز هویت ( کارت عضویت ) و ثبت نام رأی دهنده از ته سوش جدا و ارائه می شود . اسامی تکراری ، مخدوش یا مازاد بر 11 نفر ، در شمارش آرا محسوب نخواهد شد .*

 

ماده 13

هریک از اعضای جامعه می تواند جهت حضور در مجمع به عضو دیگر وکالت دهد. دبیرخانه جامعه فرم وکالت نامه را در اختیار اعضا قرار می‌دهد . این فرم باید به مهر دبیرخانه جامعه ممهور و قبل از شروع جلسه به مسئولین ثبت نام ارائه شود.

 

تبصره ـ هر عضو می تواند وکالت حداکثر یک عضو دیگر را بپذیرد.

 

ماده 14

نتیجه انتخابات طی صورتجلسه ای به امضای هیات رییسه مجمع و هیأت عالی نظارت خواهد رسید.

 

تبصره ـ اخذ و شمارش آرا و تهیه و امضای صورتجلسه بلافاصله و در همان روز انتخابات صورت می‌پذیرد .

 

ماده 15

هرگاه عضوی از جریان انتخابات شکایت داشته باشد، می تواند موضوع را کتبا و به طور مستند ظرف سه روز از تاریخ انتخابات ازطریق دبیرخانه جامعه به هیات عالی نظارت اعلام کند.

 

ماده 16

هیات عالی نظارت ظرف یک هفته از تاریخ دریافت شکایت به موضوع رسیدگی و اتخاذ تصمیم می نماید.

 

ماده 17

دبیرخانه جامعه ظرف 15 روز از تاریخ انتخابات ، اسامی 11 نفر اعضای اصلی و 5 نفر اعضای علی‌البدل شورای عالی حائز اکثریت نسبی آرا را برای درج در روزنامه‌های کثیرالانتشار جامعه ارسال خواهد کرد.*

 

ماده 18

برگه های رای و همچنین صورت های استخراج و شمارش آرا تا یک ماه بعد از تاریخ انتخابات نگهداری و سپس امحا می شود.

 

دستورالعمل فوق در 18 ماده و 5 تبصره در جلسات مورخ 26/9 و 3/10/1382 به تایید شورای عالی جامعه حسابداران رسمی ایران و درتاریخ 28/11/1382 به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی رسیده است.* *

 

* طبق مصوبه 20/4/1382 جمله ” اسامی تکراری ...... “ به این بند اضافه شده است .

* طبق مصوبه 20/4/1382 عبارت ” اسامی 11 نفر اعضای اصلی و 5 نفر اعضای علی‌البدل شورای عالی ، حائز اکثریت نسبی آرا “ جایـگزین ” اسامی اعضای اصلی و علی‌البدل شورای عالی “ شده است .

** برای اطلاع از دستورالعمل قبلی ( مصوب 2/9/1379 وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی ) به صفحات 51 تا 55 نشریه شماره 147 سازمان حسابرسی (مجموعه قوانین و مقررات جامعه حسابداران رسمی ایران ) مراجعه شود.

 

منبع : جامعه حسابداران رسمی ایران

 

دسته ها :
پنج شنبه اول 6 1386
X